Pagina's

zondag 4 december 2016

Een Louisa als kerstcadeautjeZo rond oktober, wanneer de Indian Summer dan echt voorbij is, ben ik al aan het dromen over de komende kerstperiode. Een superleuke tijd, de kerstboom opzetten, kerstsfeer overal.. en natuurlijk ook pakjestijd!
Net op het moment dat ik helemaal geen inspiratie had voor mijn nichtje van 2,5 jaar kwam Compagnie M met een nieuw patroon op de proppen, een match made in heaven!
  Tijdens een stoffenverkoop van Max&Lola kocht ik onlangs een prachtig wolletje, die ik normaal ging gebruiken voor wanneer dochterlief wat groter zou zijn, maar zo zonde om het nu niet te gebruiken.

De voering is een katoentje die ik vond bij het Modecoupon en heeft een gouden glans, maar voelt als een Liberty stofje! De stoffenkamer zorgde alweer voor de meest perfecte paspel die ik maar kon vinden! De bijpassende knoopjes vinden was een ander paar mouwen.. Het paspelkleur is iets tussen oudroze, zalmroze, oranje,.. na lang zoeken vond ik ze dan eindelijk bij Verkempinck in Oostende.

Het liefst van al maak ik jassen, dus wou ik natuurlijk perse het patroontje maken! De uitleg was zeer uitgebreid en bij mijn volgende jas, pas ik zeker de methode van de zoom toe!
Aangezien het model nog moet wachten op haar kerstcadeautje, mocht (lees: moest) mijn zoontje van 2,5j model staan. Om zijn korte haartjes wat te verdoezelen zette ik hem dan maar een roze muts op.. Ocharme zoonlief!1 opmerking: